Historia

Våra första hundra år

Böljande åkrar och öppna betesmarker är något av det mest svenska man kan tänka sig. Det goda landskapet, där människor och djur har levt i samklang under årtusenden. Den vackra naturen runt Göteborg och Härryda har varit vår plats på jorden, allt sedan farfar Carl-Henrik Carlsson stoppade den första korven för snart 100 år sedan.
Året var 1918, Carl-Henrik hade just avslutat sin tid som lärling hos en tysk korvstoppare verksam i Kinna. Tyskarnas goda korvkunskaper var omvittnade redan på den tiden. Just kombinationen av hantverkskunnande och tillgången till fantastiska råvaror var skälet till att vår verksamhet startades.
Första lokalen låg i Gårda i Göteborg, och kärleken till både korven och närområdet gjorde att närproducerat blev ett självklart begrepp i vår produktion redan från start. Det är något vi har hållit fast vid i alla år. Idag är det mer aktuellt än någonsin.

 

 

Härryda

På 50-talet tog Åke-Henrik över verksamheten efter sin far. Det var strax innan Owe Thörnqvist slog igenom med sin "Varmkorv Boogie" - något de västgötska korna tog med sedvanlig ro. 1977 lämnade vi Gårda och flyttade verksamheten till Härryda. Vi passade då också på att, som bland de första i branschen, ta bort gluten och laktos från produkterna, så att fler skulle kunna njuta av vår goda korv. Ansvarsfull utveckling och tradition är något vi värdesätter. Både genom gott hantverk och en familjär omsorg om verksamheten.

I början på 1980-talet var det dags för nästa generation Karlsson att leda verksamheten. Den här gången var det Fred-Henriks tur. Nymodigheter som Chorizo och Käsekrainer dök snart upp i vårt allt bredare sortiment. Vi är stolta över alla våra goda korvar. Tjock Grillkorv, Wienerkorv, Härryda Falu, och alla de andra favoriterna. Närproducerat är ett framgångsrecept som både uppskattas av våra kunder och som håller landskapet runt oss öppet och levande.