Om oss

Svenskt kött

Vi på Karlssons Charkuterier lägger stor vikt vid att arbeta långsiktigt och ansvarsfullt. Allt kött i vår produktion är svenskt. Det både föds upp och slaktas i närområdet. Att använda svenskt kött bidrar till bevarandet av en öppen landsbygd och skapar arbetstillfällen i Sverige. Det minskar transporterna samt värnar om den svenska djurhållningen. De relationer vi har till leverantörer och samarbetspartners går många gånger flera decennier bak i tiden och bygger på ömsesidig respekt och ömsesidigt förtroende. Det ger oss en kontroll och närvaro som i många avseenden är ganska unik. Dessutom är vi noga med att alla våra produkter skall hålla högsta kvalitet. Det gör vi genom att hålla oss till våra familjerecept och beprövade tillverkningsmetoder.

 

Rökt på gammaldags vis

Vi använder bara naturliga kryddor, för att alltid kunna garantera de goda smaker som har gjort våra korvar så populära. Våra rökta produkter röker vi på traditionellt sätt med rök från alspån för att få fram den äkta och fina röksmaken. Det är bara ett par exempel på den extra omsorg vi som liten producent kan kosta på oss för att värna om fin korvtradition och god svensk matkultur.